Apie mus

Ką reiškia Satvika?

Satvika = Satva. Kilęs iš sanskrito kalbos, reiškia dora. Tai veikla neprisirišant prie rezultatų, juo labiau, prie uždirbtų pinigų ar šlovės. Tokia siekiamybė suteikia stabilumą ir ramybę. Tik ramus žmogus, o ypač kontakto rankomis, žodžiais, širdimis metu, gali padėti kitam.

Indijoje mergaitėms duodamas vardas Satvika, reiškiantis 7 gerąsias savybes: tyrumą, išmintingumą, ištikimybę, darbštumą, kantrumą, atlaidumą, dosnumą. Savo veikloje mes į jas lygiuosimės. Praktikuodami geresnį savo ryšį su Kūrėju bei mokydamiesi iš savo dvasinių mokytojų, mes stengsimės dirbti iš širdies, sąžiningai, pagarbiai į mus besikreipiančiai sielai, atjaučiai, bet nenusižengiant savo moralinėms normoms, nenuolaidžiaujant savo ar kitų silpnybėms. Būsime dosnūs savo šiluma, atjauta, piniginėmis nuolaidomis, saldžiomis ajurvedinėmis vaišėmis, ajurvedine kava ar arbata. Sieksime, kad kiekvienas pas mus atėjęs pasijustų iš miesto šurmulio centre patekęs į ramybės oazę, kurioje skamba trancendentinė muzika, jaučiamas smilkalų, žvakių, masažinių aliejų kvapas, o, svarbiausia, tvyro noras pasitarnauti ir svetingumas ieškančiam. Nesakome, tik pas mus, sakome – ir pas mus…

Dorybingumo mokomės iš šventraščių, savo mokytojų pavyzdžių, tobulai harmoningos Motinos gamtos, duodančios mums vaisius, gėles, daržoves, satvinės prigimties karvutės pieną ir jo produktus. Patys stengiamės maitintis satviniu maistu. Konsultacijų ir paskaitų metu apie tai kalbėsime besidomintiems savo gyvenimo kokybe. Turime tikslą dalintis tuo, ką patys esame su meile gavę ir savimi išbandę, todėl drįstame teigti – tai veikia. Tikime, kad tik dora veikla gali atnešti ilgalaikę naudą: gyvenimo džiaugsmą, ramybę, sveikatą, tarnystę kitiems.

Norime augti, tad mums rūpės Jūsų atsiliepimai apie mūsų veiklą. Rašykite mums.

Pagarbiai Jūsų, Asta ir Vytautas

Asta apie save…

Kodėl aš?

Esu didelę darbo patirtį turinti klasikinės medicinos gydytoja. Keistoka klasikine vadinti mediciną, kuriai viso labo keli šimtai metų, tuo tarpu ajurveda, įamžinta prieš 5000 m., vadinama alternatyvia. Ajurveda yra mokslas apie džiugų laimingą gyvenimą, o medicina – apie ligas.

Prieš keliolika metų pradėjau ieškoti kitokių ligų gydymo būdų, nes supratau, kad jokie vaistai neveikia ligos priežasties, o tik  pasekmes. Tiesų ieškojimas baigėsi, kai pradėjau studijuoti Ajurvedos akademijoje. Baigiau du kursus. Toliau mokausi klausydama paskaitų ir dalyvaudama seminaruose, nes žinių klodai nerealaus gylio. Sau taikau daugiau, negu siūlau savo pacientams indvidualių konsultacijų metu arba klausytojams paskaitose. Tai veikia, tai neabejotinai veikia, todėl labai verta keisti savo gyvenseną ir mitybą. Apie tai ir kalbėsimės asmeninių konsultacijų arba paskaitų metu.

Vytautas apie save…

Kodėl aš?

Daug kas, su kuo senokai esu bendravęs, stebisi permainomis mano gyvenime. Esu architektas – technikas. Iki tol kūriau grožį ir jaukumą savo klientų namuose, dabar atėjo laikas gražinti žmonių gyvenimus savo rankomis ir širdimi ajurvedinių masažų metu. Jų mokytis pradėjau savo žmonos paprašytas. Asta juos visuomet labai vertino, tik didelis užimtumas bei kitos aplinkybės neleido dažnai jais mėgautis. Nuolankiai dėkoju savo mokytojui Dariui Kauneckui, pasidalinusiam didele masažų patirtimi. Nuo pirmų pamokų praėjo nemažai laiko. Daug kam masažus dovanojau, kol draugai manęs nepradėjo klausinėti – o kur pas tave galima jų ateiti, norime padovanoti juos savo draugams, artimiesiems. Taip ir subrendo pasiteisinusi idėja – turėti savo ajurvedinio masažo studiją. Tikiu, kad visaverčiui masažui svarbiausia ne gera technika, ją ir aš įvaldęs, bet rami, meditacinė masažuotojo būsena masažo metu. Tam jau keliolika metų užsiimu dvasine praktika, su Kūrėjo pagalba švarinu savo vidų: tiek dvasinį, tiek ir fizinį.

Kodėl mes?

Ne tik todėl, kad mylim vienas kitą. Aš, Vytautas, palaikiau žmonos idėją studijuoti ajurvedą, nors jai, regis, ir taip pakanka darbų. Aš, Asta, palaikau savo vyrą tobulėjime, gaminu sveiką maistą, kad tik jo protas ir kūnas gautų kuo švaresnį peną. Kartu klausomės savo dvasinių mokytojų paskaitų, jas aptariame, konsultuojamės su geriau už mus išmanančiais, dalyvaujame įvairiose dvasinėse praktikose. Kartu ir šioje veikloje vienas kitą papildysime – vienas gydys labiau iš vidaus, kitas labiau iš išorės. Susitiksime sieloje.